Zebra Tatlısı


Zebra Tatlısı

Malzemeler

  • Beyaz Muhallebi İçin:
  • 3 su bardağı
    süt
  • 1/2 su bardağı
    toz şeker
  • 2 yemek kaşığı
    un
  • 1,5 yemek kaşığı
    nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 paket
    vanilin
  • Kakaolu Muhallebi İçin:
  • 3 su bardağı
    süt
  • 1,5 yemek kaşığı
    nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığı
    un
  • 3 yemek kaşığı
    kakao
  • 1/2 su bardağı
    toz şeker
  • Üzeri için; Hindistan Cevizi


Yapılışı;


  1. İki ayrı tencerede, hem beyaz hem de kakaolu muhallebiyi ayrı ayrı koyu kıvam alana kadar pişirin.
  2. Şeklini vermek istediğiniz kaseleri yağlayın.
  3. Pişirdiğiniz muhallebilerden ikişer yemek kaşığı olacak şekilde bir kakaolu, bir beyaz muhallebiden kase dolana kadar ekleyin.
  4. Hazırlanmış olan muhallebileri önce oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buzdolabında 2 saat bekletin.
  5. Soğumuş olan tatlıları kaselerden çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.


Afiyet Olsun! / Bon Appetit!

instagram.com/_rabiaskitchen_

Yorumlar

Popüler Yayınlar