Zebra Tatlısı
Zebra Tatlısı
Malzemeler
- Beyaz Muhallebi İçin:
- 3 su bardağı
süt - 1/2 su bardağı
toz şeker - 2 yemek kaşığı
un - 1,5 yemek kaşığı
nişasta (mısır veya buğday nişastası) - 1 paket
vanilin - Kakaolu Muhallebi İçin:
- 3 su bardağı
süt - 1,5 yemek kaşığı
nişasta (mısır veya buğday nişastası) - 2 yemek kaşığı
un - 3 yemek kaşığı
kakao - 1/2 su bardağı
toz şeker - Üzeri için; Hindistan Cevizi
Yapılışı;
- İki ayrı tencerede, hem beyaz hem de kakaolu muhallebiyi ayrı ayrı koyu kıvam alana kadar pişirin.
- Şeklini vermek istediğiniz kaseleri yağlayın.
- Pişirdiğiniz muhallebilerden ikişer yemek kaşığı olacak şekilde bir kakaolu, bir beyaz muhallebiden kase dolana kadar ekleyin.
- Hazırlanmış olan muhallebileri önce oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buzdolabında 2 saat bekletin.
- Soğumuş olan tatlıları kaselerden çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.
Afiyet Olsun! / Bon Appetit!
•
•
•
•
•
instagram.com/_rabiaskitchen_
Yorumlar
Yorum Gönder