Alman Pastası

Alman Pastası 

Malzemeler;

Keki İçin: - [ ] 3 adet
yumurta
- [ ] 3 kahve fincanı
toz şeker
- [ ] 1 kahve fincanı
sıcak su
- [ ] 1 kahve fincanı
sıvı yağ
- [ ] 1 paket
vanilya
- [ ] 1 paket
kabartma tozu
- [ ] 4,5 kahve fincanı
un
Kreması İçin:
- [ ] 1 adet
yumurta - [ ] 2 çorba kaşığı
un - [ ] 1 çorba kaşığı
nişasta - [ ] 1 yemek kaşığı
tereyağı - [ ] 2 su bardağı
süt - [ ] 4 yemek kaşığı
şeker - [ ] 1 paket
vanilya
-İsteğe göre kremanın içine çikolata rendesi ve limon kabuğu rendesi koyulabilir.

Üzerine; Krem şanti 1 su bardağı süt ile *çikolata rendesi ile

Yapılışı;

1. Bir kapta yumurta ve şekeri koyulaşıp, beyazlaşana kadar iyice çırpın.
2. Ardından sıcağa yakın su ve sıvı yağı ekleyip, karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya koyup, mikserin düşük ayarında malzemeleri karıştırın.
3. Tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba harcı boşaltın. Kalıbı tezgaha 1-2 kere vurun hava kabarcıkları çıksın. (22-24-26 cm kalıp uygun olur)
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. (Her fırının pişirme süresi değişebilir o yüzden kontrollü pişirmenizde fayda var.) Pişen keki soğumaya bırakıp bu arada kremanızı hazırlayın.
5. Muhallebisi için bir tencerede yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tel çırpıcı ile karıştırın.
6. Karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra yağ ve vanilya ekleyip karıştırın. Kaymak tutmaması için piştikten sonra çırpabilirsiniz.
7. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin.
8. Üzerine muhallebiyi yayıp kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun. / Bon Appetit!




Yorumlar

Popüler Yayınlar