Muhallebili Kurabiye
Muhallebili Kurabiye
Malzemeler
- 125 gram
oda sıcaklığında margarin - 1 adet
yumurta - 1 çay bardağı
yoğurt (oda ısısında olmalı) - 3 yemek kaşığı
toz şeker - 1 paket
kabartma tozu - 2.5 su bardağı
un
- Muhallebisi için:
- 2 su bardağı
süt - 1 yemek kaşığı (tepeleme)
un - 1 yemek kaşığı (tepeleme)
mısır nişastası - 4 yemek kaşığı
toz şeker - 2 yemek kaşığı
hindistan cevizi - 1 adet
yumurta sarısı - 1 paket
vanilya - 1 yemek kaşığı
tereyağı
- Üzeri için:
- 1 su bardağı
pudra şekeri
Yapılışı;
- Muhallebi için gerekli olan, vanilya ve tereyağı haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye alın ve güzelce karıştırın.
- Ocağın altını açın ve muhallebiniz göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp, iyice koyulaştıktan sonra, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha pişirin ve ocağın altını kaptın.
- Ardından içine vanilya ve tereyağını ekleyin, tereyağı eriyene dek karıştırın
- Bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
- Muhallebi soğurken hamurunu hazırlayın. Hamur için gerekli olan, un hariç, tüm malzemeleri bir kaba alın ve unu azar azar ilave ederek yoğurun.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Muhallebiniz tamamen soğuduktan sonra, hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamurun ortasına bir kaşık, iyice soğumuş olan muhallebiden koyun ve kapatarak yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, bu şekilde Hazırladığınız tüm kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek, yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra soğumalarını bekleyin ve üstlerini pudra şekeri ile süsleyin.
- Ardından da servis edin.
Afiyet Olsun! / Bon Appetit!
•
•
•
•
•
instagram.com/_rabiaskitchen_
Yorumlar
Yorum Gönder