Muhallebili Kurabiye


Muhallebili Kurabiye

Malzemeler

  • 125 gram
    oda sıcaklığında margarin
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 çay bardağı
    yoğurt (oda ısısında olmalı)
  • 3 yemek kaşığı
    toz şeker
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı
    un


  • Muhallebisi için:
  • 2 su bardağı
    süt
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme)
    un
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme)
    mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı
    toz şeker
  • 2 yemek kaşığı
    hindistan cevizi
  • 1 adet
    yumurta sarısı
  • 1 paket
    vanilya
  • 1 yemek kaşığı
    tereyağı


  • Üzeri için:
  • 1 su bardağı
    pudra şekeri


Yapılışı;

  • Muhallebi için gerekli olan, vanilya ve tereyağı haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye alın ve güzelce karıştırın.
  • Ocağın altını açın ve muhallebiniz göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp, iyice koyulaştıktan sonra, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha pişirin ve ocağın altını kaptın.
  • Ardından içine vanilya ve tereyağını ekleyin, tereyağı eriyene dek karıştırın
  • Bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
  • Muhallebi soğurken hamurunu hazırlayın. Hamur için gerekli olan, un hariç, tüm malzemeleri bir kaba alın ve unu azar azar ilave ederek yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Muhallebiniz tamamen soğuduktan sonra, hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız hamurun ortasına bir kaşık, iyice soğumuş olan muhallebiden koyun ve kapatarak yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, bu şekilde Hazırladığınız tüm kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek, yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra soğumalarını bekleyin ve üstlerini pudra şekeri ile süsleyin.
  • Ardından da servis edin.


Afiyet Olsun! / Bon Appetit!


instagram.com/_rabiaskitchen_

Yorumlar

Popüler Yayınlar