Limonlu Cheesecake

LIMONLU CHEESECAKE 


Malzemeler;


Tabanı için,

2 paket tam buğdaylı bisküvi

2 çorba kaşığı pudra şekeri

3 çorba kaşığı tereyağı

1 tutam tuz


Keki için,

2 paket, 800 gr, labne

250 gr, 1 + 1/4 bardak, toz şeker

2 yumurta

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

3 tatlı kaşığı un

1 limonun kabuğu

Yarım limonun suyu

1 paket vanilin


Sosu için,

1 su bardağı
limonun suyu

1 adet
limon kabuğu rendesi

1/2 su bardağı
toz şeker

1 yemek kaşığı (silme)
nişasta

1 yemek kaşığı
tereyağı


Yapılışı;



Fırını 190 derecede altlı, üstlü çalıştırın.

. 3 çorba kaşığı tereyağını eritin.

. Tabanı için, 2 paket tam buğday unlu bisküviyi buzdolabı poşetinde un gibi olana dek ezin ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyin. 1 tutam tuzu koyun.

. Erimiş ve soğumuş tereyağı ile karıştırın.

· 24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirip üzerine bisküvi karışımını dökün ve elinizle bastırıp düzleştirin. Kenarlarına çıkması hiç sorun değil aksine çok daha lezzetli olacaktır.

· Bu haliyle kalıbı fırının orta rafına koyup 10 dakika pişirin.

· Bu sırada geniş bir kasede 2 büyük paket labne ile 250 gr toz şekeri karıştırın. Karıştırırken çırpma teli değil spatula kullanın ki karışım içine fazla hava alıp fırında kabarmasın ve çatlamasın.

· Toz şeker eriyince üzerine, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ve 3 tatlı kaşığı un ekleyin.

· 1 tutam tuzu, 1 limon kabuğunu, Yarım limon suyunu ve 1 paket vanilini de aynı şekilde ekleyin.

. Son olarak içine 2 yumurtayı kırıp karıştırın. Yumurtayı en son ekliyoruz ki fazla çırpılıp köpürmesin ve keki kabartmasın.

· Taban pişip soğuduktan sonra kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün.

· Kalıbın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın.

· Fırın tepsisinin yarısına kadar kaynar su koyup kalıbı ortasına yerleştirin.

· Fırının derecesini 150 dereceye düşürüp fırının alttan ikinci rafına tepsiyi yerleştirin ve 50 dakika pişirin. 50 dakikanın sonunda fırını kapatıp kapağını aralayın ve 45 dakika da bu şekilde bekletin. Sıcak fırından birden çıkartınca cheesecake çatlayabilir.

· 45 dakikanın sonunda fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için bekletin. Ardından buzdolabına koyup tercihen 1 gece ya da en az 4 saat bekletin.


•Limon sosu için nişasta, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri ocakta orta ateşte karıştırarak pişirin.


•Koyulaştığında ocaktan alın ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve soğutun.


•Soğuyan cheesecake'in üzerine ilave edin ve bu şekilde de soğumasını bekleyin.



Afiyet Olsun! / Bon Appetit!


instagram.com/_rabiaskitchen_ 

Yorumlar

Popüler Yayınlar