Panna Cotta



Panna Cotta

Malzemeler;

1,5 su bardağı

süt

1 su bardağı

krema

0,5 çay bardağı

toz şeker

2 yemek kaşığı

Buğday Nişastası

1 poşet

Şekerli Vanilin



Sosu için;  2 limon kabuğu rendesi ve suyu

  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta + 1 çay bardağı su


Yapılışı; 

  • 4 adet krem karamel kasesini su ile çalkalayarak ıslatın. Süt ve kremayı bir tencereye alın ve el çırpıcısı ile 1 dakika çırpın. Toz şeker, nişasta ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve ıslattığınız kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.
  • Sosu için limon suyu, rendesi, şeker ve nişastalı karışımı sos tenceresinde kısık ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra donan panna cottaların üzerine paylaştırın. Panna cottalarınız iyice soğuduktan sonra servis edin.



Afiyet Olsun! / Bon Appetit!


instagram.com/_rabiaskitchen_

Yorumlar

Popüler Yayınlar