Brownie Cheesecake
Brownie Cheesecake
Brownie için Malzemeler
- 115 (1/2 su bardağı) tereyağ
- 150 gr (1 su bardağı) bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
- 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
- 2 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa toz vanilya)
- 1 çimdik tuz
- 95 gr (2/3 su bardağı) un
Cheesecake Harcı için Malzemeler
- 250 gr (1 su bardağı) labne peyniri (oda sıcaklığında)
- 70 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
- 1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çimdik tuz
Yapılışı
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- 23x23 kare kalıbınızı sıvıyağ ile yağlayın ve kenarlarından sarkacak şekilde yağlı kağıt keserek tabanına yapıştırın.
- Küçük boy bir tencerede tereyağını eritin. Ocağın altını kapatın ve çikolataları ekleyin. Spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
- Bir çırpma kabında şeker, yumurtalar ve vanilyayı hafif çırpın. Bir yandan çırparken içine çikolatalı tereyağını ekleyin. En son unu ekleyin ve sadece karışana kadar çırpıp bırakın.
- Brownie karışımından 1/2 su bardağı ayırın. Kalanını kalıbınıza dökün.
- Cheesecake harcı için ise tüm malzemeleri çırpma kabında pürüzsüz olana kadar çırpın. Brownie katmanının üzerine döküp güzelce yayın.
- Ve yukardaki görseldeki gibi birer tatlı kaşığı ile ayırdığınız 1/2 su bardağı brownie'den cheesecake harcının üzerine rastgele koyun.
- Keskin bir bıçakla cheesecake ile brownie parçaları karışacak şekilde dilediğiniz gibi ebruli deseni verin.
- Fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkınca oda sıcaklığında bekletin, sonra buzdolabında tercihen bir gece beklesin. (Aceleniz varsa buzluğa koyun ve 2-3 saat sonra alın)
- İyice soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp, dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!
instagram.com/_rabiaskitchen_
Yorumlar
Yorum Gönder