Brownie Cheesecake


Brownie Cheesecake 


Brownie için Malzemeler


  • 115 (1/2 su bardağı) tereyağ
  • 150 gr (1 su bardağı) bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
  • 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
  • 2 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa toz vanilya)
  • 1 çimdik tuz
  • 95 gr (2/3 su bardağı) un


Cheesecake Harcı için Malzemeler


  • 250 gr (1 su bardağı) labne peyniri (oda sıcaklığında)
  • 70 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
  • 1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çimdik tuz


Yapılışı


  • Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  • 23x23 kare kalıbınızı sıvıyağ ile yağlayın ve kenarlarından sarkacak şekilde yağlı kağıt keserek tabanına yapıştırın.
  • Küçük boy bir tencerede tereyağını eritin. Ocağın altını kapatın ve çikolataları ekleyin. Spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  • Bir çırpma kabında şeker, yumurtalar ve vanilyayı hafif çırpın. Bir yandan çırparken içine çikolatalı tereyağını ekleyin. En son unu ekleyin ve sadece karışana kadar çırpıp bırakın.
  • Brownie karışımından 1/2 su bardağı ayırın. Kalanını kalıbınıza dökün.
  • Cheesecake harcı için ise tüm malzemeleri çırpma kabında pürüzsüz olana kadar çırpın. Brownie katmanının üzerine döküp güzelce yayın.
  • Ve yukardaki görseldeki gibi birer tatlı kaşığı ile ayırdığınız 1/2 su bardağı brownie'den cheesecake harcının üzerine rastgele koyun.
  • Keskin bir bıçakla cheesecake ile brownie parçaları karışacak şekilde dilediğiniz gibi ebruli deseni verin.
  • Fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkınca oda sıcaklığında bekletin, sonra buzdolabında tercihen bir gece beklesin. (Aceleniz varsa buzluğa koyun ve 2-3 saat sonra alın)
  • İyice soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp, dilimleyerek servis edin. 



Afiyet Olsun! 


instagram.com/_rabiaskitchen_ 

Yorumlar

Popüler Yayınlar