Profiterol

Profiterol 

Malzemeler;

Hamur için; - [ ] 100 gram margarin
- [ ] 1 su bardağı su
- [ ] 1 su bardağı tepeleme un
- [ ] 4 tane yumurta

Kreması için; - [ ] 3 yemek kaşığı tepeleme un
- [ ] 3 yemek kaşığı şeker
- [ ] 2 su bardağı süt
- [ ] Yarım paket krem şanti ve onunla beraber yarım bardak süt
- [ ] 1 paket vanilya

Üzerine 1 paket çikolata sosu

Yapılışı;

Hamur için;
- [ ] Yağı erit ve üzerine su ekle.
- [ ] Kaynadığı zaman unu ekle.
- [ ] Hamur kendini toparladığı zaman ocaktan al ve soğumaya bırak.
- [ ] Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip karıştır.
- [ ] 180 derecelik fırında kızarana kadar pişir.

Kreması için;
- [ ] Vanilya ve krem şanti dışında tüm malzemeleri tencerinin içine al muhallebi kıvamına gelene kadar pişir. - [ ] Ocaktan al vanilyayı ekle ve karıştır. Soğumaya bırak.
- [ ] Soğuduktan sonra krem şanti ve yarım bardak sütü ekle, karıştır.

Ve en son çikolata sosu dökülüp servis etmeye hazırlanır.

Afiyet olsun. / Bon Appetit!



Yorumlar

Popüler Yayınlar