Tiramisu

Tiramisu Pasta


Kedi Dili Bisküvisi için Malzemeler


  • 3 adet yumurta sarısı
  • 25 gr (2 yemek kaşığı) toz şeker
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 50 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
  • 65 gr (yarım su bardağı) un
  • Pudra şekeri


Yapılışı;


  • Fırınınızı 200 derecede (fansız altüst ayarda) çalıştırın.
  • İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
  • Yumurta sarılarınızı 25 gr toz şekerle 2-3 dakika çırpın.
  • Yumurta beyazlarınızı ise ayrı bir çırpma kabında (kullandığınız kabın kuru olması önemli) çırpmaya başlayın. Köpükleşmeye başladığında 50 gr şekeri azar azar ekleyerek bir yandan çırpmaya devam edin. Kabarıp kabı ters çevirince akmıyorsa olmuştur.
  • Yumurta beyazlarından yumurta sarılarına iki kaşık ekleyin ve spatula ile(veya tahta kaşık) narince alttan üste katlama hareketleriyle karıştırın. (Hızlıca çırparsanız karışım sulanacaktır)
  • Kalan yumurta beyazlarının tamamını da yumurta sarılarına ekleyin ve spatula ile karıştırmaya devam edin. En son unu eleyerek ekleyin ve yine karışıma yedirene dek nazik hareketlerle spatula ile karıştırın.
  • Tiramisunuzu bir pasta çemberinde yapacaksanız; bir sıkma torbasına düz uçlu duy takın, hamurunuzu doldurun ve 20-23 cm'lik çemberinizin boyutunda iki adet yuvarlak bisküvi tabanı olacak şekilde yağlı kağıdınıza içten dışa doğru spiral hareketlerle sıkın. Kalan hamurla da klasik kedi dili bisküvi formunda şeritler halinde sıkabilirsiniz.
  • Pasta çemberinde değil de borcamda yapacaksanız; yine bir sıkma torbasına düz uçlu duy takın, hamurunuzu doldurun ve klasik kedi dili bisküvi formunda kısa kısa bisküviler olacak şekilde sıkın.
  • Hamurlarınızın üzerine bir elek yardımıyla pudra şekeri serpin.
  • Fırında 10 dakika pişirin.


Şurubu için Malzemeler


  • 375 ml (1 buçuk su bardağı) su (kaynar)
  • 12 gr (2-3 yemek kaşığı) nescafe
  • 70 gr (1/3 su bardağı) şeker
  • 30 gr (2 yemek kaşığı) kahve likörü (veya badem likörü) (isteğe bağlı)


Yapılışı;

  • Orta boy bir tencerede tüm malzemeleri karıştırın ve şeker eriyince buzdolabına koyun. Pastamızı hazır edene dek soğusun.


Kreması İçin Malzemeler 


  • 300 g Labne
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya


Yapılışı; 

•1 litre süte unu, şekeri ve yumurta sarısını ekleyin, kısık ateşte çırparak koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp biraz ılınmasını bekleyin. Daha sonra muhallebiye Pınar Labne'yi ve vanilyayı ekleyin ve çırpın. 


Üzeri için;

  • Kakao


Kedi Dili bisküvilerini şurup ile ıslatıp tepsiye dizelim. Kremayı dökelim ve sonra bir kat daha kedi dili şurup ile. En son tekrardan krema dökelim. Üzerine kakao serpelim. 



Afiyet Olsun! / Bon Appetit!


https://instagram.com/_rabiaskitchen_




Yorumlar

Popüler Yayınlar