Kakaolu Çatlak Kurabiye

Kakaolu Çatlak Kurabiye 

Malzemeler;
* 2 adet
yumurta
* 1 su bardağı
toz şeker
* 1 çay bardağı
sıvı yağ
* 4 yemek kaşığı
kakao
* 2 su bardağı
un
* 1 paket
vanilya
* 1 paket
kabartma tozu

Üzeri için;
* 1 su bardağı
pudra şekeri

Yapılışı; 
•Orta boy bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikser ya da çırpma teli yardımıyla çırpın. Şekerler eriyip, karışımın rengi kırık beyaz hale geldiğinde sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpın. •Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin. Bir spatula yardımıyla malzemeler birleşinceye dek karıştırın. Hamurun kıvamı kurabiye hamuruna göre cıvık olacak ve daha çok brownie hamuruna benzeyecektir. •Dilediğiniz kıvama gelen hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. •Dinlenen kurabiye hamurunuzu çıkarın. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparak minik toplar halinde şekil verin. •Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın. •Pudra şekeri ile kaplamış çatlak kurabiyelerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirin. •Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet Olsun! / Bon Appetit!








Yorumlar

Popüler Yayınlar