Paşa Lokumu
Paşa Lokumu
Malzemeler;
* 1 litre süt
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı tereyağı Tabanı için:
* 150 gram hindistan cevizi Arası için:
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
1. Süt, un ve toz şekeri bir tencerede güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayıp, koyu bir kıvam alana dek pişirin.
2. Boza gibi bir kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve içerisine toz vanilin ile tereyağını ekleyip, tereyağı tamamen eriyene dek, mikserle 10 dakika kadar çırpın.
3. Bir fırın tepsisinin ya da cam bir kabın tabanını hindistan ceviziyle kaplayın. Üstüne pişirdiğiniz muhallebiyi dikkatli bir şekilde dökün. Tüm tabanı kaplayacak şekilde olmasına özen gösterin.
4. Bir kenarda soğumaya bırakın.
5. 1 su bardağı soğuk süt ile toz krem şantiyi karıştırın ve mikserle yaklaşık 3-4 dakika çırparak krem şantiyi hazırlayın.
6. İyice soğumuş olan muhallebinin üstüne hazırladığınız krem şantiyi yayın.
7. Üstünü streç filmle kaplayın ve en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
8. Dinlenme süresinin sonunda dolaptan alın ve dilimleyin. Ve üzerine kakao serpiştirin.
Malzemeler;
* 1 litre süt
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı tereyağı Tabanı için:
* 150 gram hindistan cevizi Arası için:
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
1. Süt, un ve toz şekeri bir tencerede güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayıp, koyu bir kıvam alana dek pişirin.
2. Boza gibi bir kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve içerisine toz vanilin ile tereyağını ekleyip, tereyağı tamamen eriyene dek, mikserle 10 dakika kadar çırpın.
3. Bir fırın tepsisinin ya da cam bir kabın tabanını hindistan ceviziyle kaplayın. Üstüne pişirdiğiniz muhallebiyi dikkatli bir şekilde dökün. Tüm tabanı kaplayacak şekilde olmasına özen gösterin.
4. Bir kenarda soğumaya bırakın.
5. 1 su bardağı soğuk süt ile toz krem şantiyi karıştırın ve mikserle yaklaşık 3-4 dakika çırparak krem şantiyi hazırlayın.
6. İyice soğumuş olan muhallebinin üstüne hazırladığınız krem şantiyi yayın.
7. Üstünü streç filmle kaplayın ve en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
8. Dinlenme süresinin sonunda dolaptan alın ve dilimleyin. Ve üzerine kakao serpiştirin.
Yorumlar
Yorum Gönder