Paşa Lokumu

Paşa Lokumu

Malzemeler;
* 1 litre
süt
* 1 su bardağı
un
* 1 su bardağı
toz şeker
* 1 paket
vanilya
* 2 yemek kaşığı
tereyağı Tabanı için:
* 150 gram
hindistan cevizi Arası için:
* 1 paket
krem şanti
* 1 su bardağı
soğuk süt

Yapılışı
1. Süt, un ve toz şekeri bir tencerede güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayıp, koyu bir kıvam alana dek pişirin.
2. Boza gibi bir kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve içerisine toz vanilin ile tereyağını ekleyip, tereyağı tamamen eriyene dek, mikserle 10 dakika kadar çırpın.
3. Bir fırın tepsisinin ya da cam bir kabın tabanını hindistan ceviziyle kaplayın. Üstüne pişirdiğiniz muhallebiyi dikkatli bir şekilde dökün. Tüm tabanı kaplayacak şekilde olmasına özen gösterin.
4. Bir kenarda soğumaya bırakın.
5. 1 su bardağı soğuk süt ile toz krem şantiyi karıştırın ve mikserle yaklaşık 3-4 dakika çırparak krem şantiyi hazırlayın.
6. İyice soğumuş olan muhallebinin üstüne hazırladığınız krem şantiyi yayın.
7. Üstünü streç filmle kaplayın ve en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
8. Dinlenme süresinin sonunda dolaptan alın ve dilimleyin. Ve üzerine kakao serpiştirin.

Afiyet olsun. / Bon Appetit!



Yorumlar

Popüler Yayınlar