Tartolet
Tartolet
Malzemeler;
Hamuru için; * 2 su bardağı un
* 4 yemek kaşığı pudra şekeri
* 125 gram tereyağı
* 1 adet yumurta
* 1/2 paket kabartma tozu
Kreması için; -3 yemek kaşığı tepeleme un
-3 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- Yarım paket krem şanti ve onunla beraber yarım bardak süt
- 1 paket vanilya
Üzeri için; Çikolata Rendesi ve Meyve
Yapılışı;
Hamur için; -Unu oval bir karıştırma kabına alın. Orta kısmına oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve kabartma tozunu aktarın.
-Orta kısmından kenarlara doğru tüm malzemeyi karıştırmaya başladığınız tart hamurunu özleşene kadar elinizle yoğurun. Streç filmle sarıp buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin.
-Toparlanan hamuru, hafif bir şekilde unladığınız mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın.
-Küçük tartolet kalıplarının iç kısımlarını kaplayacak hamurları yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ağzıyla kesin.
-Hamurları hafifçe bastırarak tart kalıplarına yayın, kalıbın kenar kısımlarının şeklini hamurun da almasını sağlayın. Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine küçük delikler açın.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar tartolet hamurlarını pişirin.
Kreması için;
- Vanilya ve krem şanti dışında tüm malzemeleri tencerinin içine al muhallebi kıvamına gelene kadar pişir. - Ocaktan al vanilyayı ekle ve karıştır. Soğumaya bırak.
- Soğuduktan sonra krem şanti ve yarım bardak sütü ekle, karıştır.
Fırından çıkan tartolet hamurları soğuduktan sonra kremamızı üzerine yayıyoruz. En son üstüne çikolata ve meyvelerimizi ekliyoruz.
Malzemeler;
Hamuru için; * 2 su bardağı un
* 4 yemek kaşığı pudra şekeri
* 125 gram tereyağı
* 1 adet yumurta
* 1/2 paket kabartma tozu
Kreması için; -3 yemek kaşığı tepeleme un
-3 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- Yarım paket krem şanti ve onunla beraber yarım bardak süt
- 1 paket vanilya
Üzeri için; Çikolata Rendesi ve Meyve
Yapılışı;
Hamur için; -Unu oval bir karıştırma kabına alın. Orta kısmına oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve kabartma tozunu aktarın.
-Orta kısmından kenarlara doğru tüm malzemeyi karıştırmaya başladığınız tart hamurunu özleşene kadar elinizle yoğurun. Streç filmle sarıp buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin.
-Toparlanan hamuru, hafif bir şekilde unladığınız mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın.
-Küçük tartolet kalıplarının iç kısımlarını kaplayacak hamurları yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ağzıyla kesin.
-Hamurları hafifçe bastırarak tart kalıplarına yayın, kalıbın kenar kısımlarının şeklini hamurun da almasını sağlayın. Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine küçük delikler açın.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar tartolet hamurlarını pişirin.
Kreması için;
- Vanilya ve krem şanti dışında tüm malzemeleri tencerinin içine al muhallebi kıvamına gelene kadar pişir. - Ocaktan al vanilyayı ekle ve karıştır. Soğumaya bırak.
- Soğuduktan sonra krem şanti ve yarım bardak sütü ekle, karıştır.
Fırından çıkan tartolet hamurları soğuduktan sonra kremamızı üzerine yayıyoruz. En son üstüne çikolata ve meyvelerimizi ekliyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder