ÇİKOLATALI GELATO


ÇİKOLATALI GELATO TARİFİ


Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı krema
  • 1 su bardağı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • Bir çimdik tuz

Yapılışı

  1. Kremayı orta boy bir tencerede kaynama noktasına kadar getirip ocaktan alın.
  2. Bir karıştırma kabında sütü, kakaoyu, şekeri, tuzu ve mısır nişastasını çırpıp sıcak kremaya ekleyin.
  3. Tekrar ocağa alıp kakao ve şekerin tamamı eriyip karışım koyulaşana kadar karıştırın (5-10 dakika).
  4. Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba aktarıp ertesi güne kadar buzdolabında soğutun.
  5. Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin.
  6. Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun biraz açılmasını bekleyin.


EĞER DONDURMA MAKİNENİZ YOKSA:


İşin en önemli kısmı kabı doğru seçmek. Çok çabuk ve eşit şekilde soğuyabilecek, aynı zamanda da mümkün olabildiğince geniş ve yayvan bir kap seçmeniz gerekir. Daha geniş bir alana yayılan dondurma/daha hızlı donacaktır.

Tarifi uygulayıp bu geniş kaba aktarın ve buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Eğer sabah veya öğlen hazırladıysanız akşama kadar, akşamdan yaptıysanız da ertesi sabaha kadar bekleyin. Ardından kabı buzluğa yerleştirin.



Afiyet Olsun! 


instagram.com/_rabiaskitchen_

Yorumlar

Popüler Yayınlar