Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake




Pişmeyen Cheesecake Tarifi Malzemeler

  • Tabanı için:
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 60 gram Tereyağı(eritilmiş)


  • Kreması için:
  • 400 gram Labne(oda sıcaklığında)
  • 200 mililitre Krema
  • 125 gram pudra şekeri
  • 1 paket vanilin


  • Sosu için:
  • 200 mililitre Krema
  • Bitter Çikolata


Yapılışı:



  • Tabanı için: Bisküvileri ezerek ya da blender yardımıyla toz haline getirin.

Toz halindeki bisküvileri erimiş tereyağıyla hepsi nemli bir hal alana kadar karıştırın.

Pudra şekerini ilave edip karıştırın.

26 santimetre çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına bisküvili karışımı döküp, yüzeyi eşit ve pürüzsüz olana kadar bastırın. Yaptığınız tabanı, kremayı hazırlarken yaklaşık 15 dakika derin dondurucuda bekletin.



  • Krema için: Oda sıcaklığındaki labneyi derin bir kap içerisinde mikserle yumuşak ve pürüzsüz bir hal alana kadar birkaç dakika çırpın. Labneye soğuk kremayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Koyu ve kabarık bir hal alana kadar bu işlemi devam ettirin. Son olarak karışıma pudra şekeri ve vanilini ekleyip 1 dakika kadar çırpın.


Derin dondurucudaki kalıbı çıkartın ve karışımı bisküvili karışımın üzerine dökün.

Hazırladığınız cheesecake’i en az 12 saat ya da bir gece sertleşene kadar derin dondurucuda dinlendirin.


  • Sosu için: Kremayı ısıtın içine bitter çikolatayı atıp bir sos elde edin.


Ve cheesecake’in üzerine döküp soğumaya bırakın.



Afiyet Olsun! / Bon Appetit!


instagram.com/_rabiaskitchen_


Yorumlar

Popüler Yayınlar